Kako Očistiti Vaz Injektor

Kazalo:

Kako Očistiti Vaz Injektor
Kako Očistiti Vaz Injektor

Video: Kako Očistiti Vaz Injektor

Video: Kako Očistiti Vaz Injektor
Video: Чистка Инжектора Ваз 2108 21099 2109 2024, Junij
Anonim

Injektorji (šobe) so delovni element sodobnih sistemov za vbrizgavanje goriva. Med delovanjem se injektorji umažejo zaradi smolnatih oblog, ki nastanejo zaradi nečistoč v bencinu. Zato je treba injektor redno čistiti.

Kako očistiti vaz injektor
Kako očistiti vaz injektor

Navodila

Korak 1

V rezervoar za gorivo napolnite čistilni dodatek. Upoštevajte razmerja: za 60-80 litrov bencina dodajte približno 0,3 litra tekočine. Po tem nadaljujte z mirno vožnjo, medtem ko se škodljivi nanosi sami raztopijo. To čiščenje je treba ponoviti vsakih 3-5 tisoč kilometrov.

2. korak

Za močno umazan injektor je boljša druga metoda. Na to priključite posebno instalacijo, ki vsebuje tekočino za izpiranje. Naredite to z adapterjem, razen črpalke za gorivo, rezervoarja za plin in vodov za gorivo iz tega kroga. Zaženite motor in ga pustite delovati približno pol ure. Čistilna tekočina pod pritiskom vstopi v injektorje, jih očisti nečistoč, ki nato izgorejo v valjih motorja.

3. korak

Ne pozabite, da je intenzivno izpiranje škodljivo za močno obrabljene motorje. Pazite, da se na batnih obročih ne odstranijo ostanki ogljika in umazanija. To je obremenjeno z zmanjšano kompresijo in težavami z zagonom motorja. Kakovost izpiranja preverite glede na raven CO, ki naj bo nižja, glede na stabilnost motorja v prostem teku. Če ta način čiščenja ne pomaga, odstranite brizgalko iz motorja in jo očistite ločeno.

4. korak

Postavite ga na posebno stojalo, ki bo simuliralo delovanje injektorjev na motorju. Le tu bo namesto goriva tekočina za izpiranje. Poskrbite, da se v tekočini v cevi za gorivo tvorijo zračni mehurčki. Ta postopek se imenuje kavitacija. To učinkovito očisti šobo in izpere filter. Po koncu izpiranja se oceni zmogljivost injektorja, ki se primerja s tisto, ki je bila pred začetkom postopka. Ne pozabite, da če je delovanje injektorjev drugačno, jih je treba zamenjati.

Priporočena: