Kako Zmanjšati Hitrost Elektromotorja

Kazalo:

Kako Zmanjšati Hitrost Elektromotorja
Kako Zmanjšati Hitrost Elektromotorja

Video: Kako Zmanjšati Hitrost Elektromotorja

Video: Kako Zmanjšati Hitrost Elektromotorja
Video: 12 ПОТРЯСАЮЩИХ ХИТРОСТЕЙ И СОВЕТОВ ПО ШИТЬЮ! ЧАСТЬ 3. 2024, Junij
Anonim

Elektromotorje je mogoče prilagoditi širokemu območju vrtljajev. Način nastavitve tega parametra je odvisen od vrste motorja. Nekatere motorje je mogoče prilagoditi na različne načine in njihove kombinacije.

Kako zmanjšati hitrost elektromotorja
Kako zmanjšati hitrost elektromotorja

Navodila

Korak 1

Prilagodite hitrost motorja zbiralnika s trajnimi magneti na statorju s spreminjanjem napetosti na navitjih rotorja. Odvisnost hitrosti takega motorja od napetosti je blizu linearne.

2. korak

Hitrost elektronsko krmiljenega motorja s povratnimi informacijami (na primer v računalniškem ventilatorju) prilagodite na enak način, vendar ne pozabite, da bo odvisnost hitrosti od napetosti nekoliko manj linearna. Takšni motorji ne omogočajo spreminjanja polarnosti.

3. korak

Če želite spremeniti število vrtljajev krtačenega motorja z neodvisnim vzbujanjem, tako da napetost na navitju statorja ostane konstantna, spremenite napetost na navitjih rotorja.

4. korak

Uporabite namenski tiristorski regulator za nadzor hitrosti zaporedno vzbujanega motorja, ki se napaja iz omrežja AC. Veliko električnih orodij je opremljenih z enim. Ne uporabljajte regulatorjev, ki niso posebej zasnovani za te motorje.

5. korak

Če želite spremeniti hitrost sinhronega motorja, sorazmerno spremenite frekvenco njegove napajalne napetosti. Ko se frekvenca zmanjša, hkrati zmanjšajte napetost, da se tok skozi navitja motorja ne poveča. Če se napetost ne zmanjša, se lahko tok zmanjša z zmanjšanjem frekvence zaradi zmanjšanja induktivne upornosti navitij. Ta način je nevaren za motor.

6. korak

Z isto metodo zmanjšajte število vrtljajev asinhronskega motorja. Če to ni mogoče (na primer, če ni trifaznega pretvornika), preprosto zmanjšajte napetost, ne da bi spremenili frekvenco. Če je motor enofazen, je za to priročno uporabiti LATR. Nikoli ne uporabljajte tiristorskih krmilnikov v povezavi z električnimi motorji, ki niso kolektorski motorji.

Priporočena: